sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Liikaa tekemistä ja vain hetki aikaa

Nyt on siis raskausviikko 35 pyörähtämässä käyntiin. Minullahan on ennestään 3 biologista lasta ja kaikki ne on menneet lasketun ajan lähelle ennen kuin ovat tähän maailmaan tulleet. Oletan siis, että tämäkin viipyilee vielä sen 4-6 viikkoa mahassa. Tuntuu ihan kohtuu pitkältä ajalta, mutta voi hyvänen aika kun se tässä arjen hulinoissa menee äkkiä. Nyt siis teen listan mitä vielä tahtoisin saada aikaiseksi ennen vauvan syntymää (eriasia on saanko tehtyä yhtään mitään).
P.S Rakas mieheni jos lukaiset tämän postauksen: älä stressaannu, nämä ovat vain raskaushormonihöyryisen vaimosi fantasiaa... 

Sisähommelit:

- Sairaalakassi pitäisi pakata. (Neuvolasta saadussa oppaassa luki, että siihen täytyy pakata videokamera ja kasetti! Ja ottaa mukaan filmi ja kamera! Ja muistaa pakata miehellekin tohvelit ja miehen hygieniatarvikkeet eli nyt se ettii partavettänsä ja hammasharjaansa pahimmillaan kuusi viikkoa kun se on siellä kassissa).

- 506 ikkunaa...mä ikkunoita putsailen...eli sisäpuolelta vielä ois vähän ikkunahommia. Vähän nolo pitää joulu, synttärit ja ristiäiset kun ei näe laseista läpi. Marttaliitto vois tulla jeesimään tässä hommassa minua, koska meillä on kauheesti ikkunoita ja ne on isoja.

- Mattojen pesukonepesua. Aika monta mattoa sais pesaista. (Toisaalta voi olla turhaa kun kurakelit on tulossa ja koira on niin toivoton hökelö, että tassuja ei saa putsattua ennen kuin se rynnii sisälle).

- Vauvan vaatteiden silittämistä miljoonittain. (On se kumma, että ne ensimmäiset vaatteet täytyy silittää ja sitten kun arki koittaa niin ei koskaan enää...hyvä jos juhliin silittää jotain).

- Vauvan kehtoon pitäisi tekaista uudinverho ( en ole varma onko ne uutimet, mutta ne verhot siinä kivasti kehdon sivuilla ) tai siis verhot on jos kelpuutan se kehikko pitäis saada; löytyi jo metallirinkula, hmmm...mies saa tehdä tämän homman)

- Ullakolle pitäis mennä penkomaan kaikkien 6 lapsen talvikamppeet. Ja tietysti kattoa tarvitseeko hankkia uusia. (Ei millään voi muistaa viimetalvisia asioita enää). Olen varma, että just pahimmoilleen sataa lunta kun ollaan sairaalassa ja lapsiparat joutuu kulkemaan crocseissa lumihangessa palellen.

- Lakanat pitää hakea pesulasta tai pamahtaa sakot. (Siis älkää nyt kuvitelko, että kaksi lakanaa vaan koko 8 henkisen perheen kesäkauden lakanapyykki)

- Auto pitäisi korjauttaa (taas se hippibussi on rikki)  muuten ei päästä sairaalaan 75 km päähän kun aika koittaa. Kotisynnytystä arvostan, mutta en ole varma haluanko omalle kohdalle.

-Autosta tulikin mieleen, että vauvan turvakaukalon päällinen pitäisi pesusta pujotella takaisin istuimeen ja harkita viittikö ylipäätänsä tuolla vuoden 1990 (tai jotain) mallisella kaukalolla enää kulkea vai saanko paheksuvia katseita hienoja gesleinejä (tai jotain) kuskaavilta kanssaäideiltä.

Voijeesus lista ei lopu ikinä....

- Sitten pitäisi järjestää ihanan bonuspoikani 11-vuotissynttärit (tämä on ehdottomasti hauskin osio)

- Taiteelliset projektit pitäisi saattaa loppuun. Taidenäyttely johon osallistun on tulossa heti marraskuussa. Pitäisi maalata yksi öljyvärimaalaus loppuun, samaan sarjaan yksi uusi taulu ja kehystää (mies saa tehdä tämän) kaikki näyttelytyöt (5 kpl). Eriasia pääseekö niistä mikään näyttelyyn...

Oispa ihanaa olla 2-vuotias. Sais vaan leikkiä puhuvilla leluilla ja vailla huolen häivää nukkua.

 Pihahommelit:

- yhden siperianhernepensasaidan leikkuu (meillon varmaan kilometri aitaa ja valtaosa on onneks jo leikattu)

- yhden melko laajan perennapenkin kääntäminen, kukkasipuleiden ja taimien istutus (sipulit ja taimet tilattu ja ne on parasta aikaa tulossa Hollannista, jihuu)

- puutarhakalusteet, polkupyörät, auringonvarjot yms. suojaan talvelta (kuullostaa yksinkertaiselta, mutta meillä ei ole piharakennusta johon köijätä tavarat, joten täytyy keksiä pressu yms. patentteja, roudata niitä ullakolle tai kellariin)

- molempien sisäänkäyntien kaiteiden maalaus (vaikeinta on käydä maalipurkki ostamassa, ihan sama kuin pitäisi palauttaa kirjakerhon kirja niin sitä ei vaan saa aikaiseksi)

- havupalleroiden teko talvikoristeiksi (onneksi ne havut saa kätsysti jo kaadetuista pihamännyistä niin ei tartte lähteä metsään rämpimään ja muiden puita tuhoamaan).

- rännien putsaus (ei muuten pikkujobi, meidän rännit sijaitsevat jossain 5m korkeudella, tämän saa hoitaa mies ja ei se varmaan edes antaisi minun tämän mahan kanssa enää kiipeillä niin korkealle)

- lista jatkuisi loputtomiin, mutta siinä varmaan tärkeimmät.

Kiitos. T: Kaheliakka

P.S tulipa hektinen olo. Meniköhän yöunet. Onneksi humalankukka-vadelmahaudetee  rauhoittaa maanista mieltäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos joku kommentoisi joskus jotain :)