tiistai 25. maaliskuuta 2014

Terveisiä 3-vuotis neuvolasta!


Viikon vinkki 3-vuotiaiden vanhemmille: laita pussillinen askartelutarvikkeita ja liimapurkki pöydälle ja mene katsomaan elokuva.
Odotin suurella jännityksellä neuvolapäivää. Minua jännitti lähinnä onko tytär yhteistyökykyisellä päällä koska vastikään tuli kenkää kerhostakin....

Ensiksi oli meidän vauvan 5 kk vuoro ja sillä aikaa tytär sai rauhassa leikkiä tätin leluilla. Sitten siinä leikin lomassa kyseltiin päävärit no osasi ihan kaikki. Sitten rakennettiin palapeliä eli ihan semmoista oikeaa muumipalapeliä jossa on 15 palaa. No sekin meni oikein hyvin. Muumeilla oli sateenvarjot, koska satoi vettä. Tyttö rakenteli palikoista iiiison tornin ihan oma-aloitteisesti ja höpötteli palkoissa olevia kirjaimia "tässä on J!" Eli aakkosetkin on hanskassa vaikka ei tarvitsiskaan. Potkittin ja heiteltiin palloa ja se oli kivaa!

Seuraavana oli sitten vähän leikkiä leluilla.Pikkuleluja taisi olla siinä kaksi kirahvia joista toinen oli pieni ja toinen iso. Sekin kysyttiin hahmottaako pienen ja suuren jo ja kyllä sieltä oikea vastaus tupsahti. Sitten päästiinkin piirrustus hommiin eli piti piirtää vaakaviiva ja pystyviiva mallista. Piti piirtää myös ympyrä ja sille silmät, suu, nenä, kädet, jalat ja hiukset päähän. Aivan ihana pääjalkainenhan sieltä syntyi. Tytär piirsi vielä hirviönkin oma-alotteisesti.

Huomatkaa luova silmäasetelma!!
Katsottiin vielä hahmottamiskykyä kaikille tuttujen symbolien avulla. Piti laittaa vielä symbolikortit paperille oikeiden kuvien päälle ja nimetä ne. Sieltähän löytyi lapsen mukaan rengas (ympyrä), perhonen (epämääräinen sydän), telkkari (neliö) ja talo. Katseltiin vielä kirjasta kuvia joissa oli samankuuloisia asioita esim. tukka, sukka ja ...ja...nukka (??) ja täti kysyi mikä on sukka jne...lapsi hoiti tämänkin kohdan mallikelpoisesti. Kai siinä testattiin kuullun ymmärtämistä ja asioiden tunnistamista. Sitten vielä pakolliset mittaukset ja kasvukäyrät näyttää hyvältä. Kyseltiin tietysti myös hygienia, unirytmi, ruoka-asiat, hoitosysteemit, perhetilanteet jne. yms. elämään liittyvät tärkeät peruskysymykset.

Kaikki meni aivan loistavasti. Diagnoosina oli, että lapsi on ikäistään huomattavasti kehittyneempi ja erittäin yhteistyökykyinen. Sosiaalisesti, motorisesti ja verbaalisesti tosi lahjakas tyyppi! Siitäs sait kerhontäti! Muuten kuulin eilen, että sama kerhontäti oli potkinut muitakin lapsia pois kerhosta joiden kanssa ei tullut toimeen ja oli antanut kasvatusohjeitakin perään. Mullehan se ehdotti, että meille pitäis kutsua Supernanny käymään!

2 kommenttia:

  1. Meillä joskus muinoin vanhempi tytär pääsi pitkän odottelun jälkeen neuolan kautta puheterapeutille (kaksi puolen tunnin aikaa kun 6-vuotiaalta puuttui puheesta 2 kirjainta). Mulle kerrottiin miten niitä pitää opettaa, itse käyvät pitkät koulut ja äidin pitäisi oppia kerta kerronnalla. Lopputuloksena saatiin lausunto, jonka mukaan lapsi ymmärtää puheen. Mä vedin siitä melkoiset herneet nenään. Missään vaiheessa kun ei ollut epäilystäkään ettei ymmärrä. Eli näitä tätejä löytyy aina :)

    VastaaPoista
  2. No nii just! Voin vaan kuvitella mitkä herneet oisin itse vastaavassa tilanteessa vetänyt ;) Meillä kans kaksi lasta on ollu "ärräkoulussa" ja kyllä se suoraan sanottuna kotiopetteluksi meni. Pittääpä käydä kattomassa blogiasi jälleen kun on myös keltainen talo tällä tontilla...

    VastaaPoista

Kiva jos joku kommentoisi joskus jotain :)