maanantai 12. lokakuuta 2015

Superfoodit testissä

Heippa!

Haluan pikkuisen avautua superfoodeista. Myönnän nyt että olen hurahtanut. En ala pitämään luentoa kasvien ainesosista, flavoinoidipitoisuuksista tai adaptogeeniominaisuuksista.
Kerron vaan lyhyesti mitä kyseinen kasvi/tuote on minulle tehnyt. Jokaisesta kasvista löytyy netti pullollaan tietoa. Se kun vain googlettaa. Nämä ovat nyt tärkeysjärjestykseen laitettu.


1. Pakurikääpä.
Olen nyt vuoden ajan juonut lähes päivittäin pakuriteetä. (itse kerätyistä käävistä keitettynä). Teen ison kattilallisen kerrallaan jota sitten lipitän aikani ja laitan uuden satsin porisemaan. Meillä on paljon lapsia jotka kuskaa kaikenmaailman flunssia mukanaan.
Itse olen säästynyt vuoden flunssilta! Uskon että pakurikääpäteen juomisella on vaikutusta. Jos olen siitä pitänyt paussia niin olo on kaiken lisäksi vetämättömämpi. Pakuriteen maku on miellyttävä ja nautin sen lämpimänä maidon kera. Japanilaiset kuulemma tekevät jo ihonhoitotuotteitakin pakurista. Raportoin sitten vaikutuksista kun olen saanut jotain omatekoisia naamioita testattua!

2. Maca 
Hahaa...tämähän on lyhtykukka. Ihan koristeena. Ei popsittavaksi.

Kiinnostuin kokeilemaan macaa n. 1,5 vuotta sitten luettuani sen mahtavista terveysvaikutuksista. Toki naisena minua houkutteli myös kokeilla tuotetta koska sen kerrottiin siirtelevän kehon rasvat niiden oikeisiin paikkoihin. Luin myös juttuja Brasilialaisnaisten macan syönnistä että siellä on iät kaiket sitä popsittu... Minulle maca ei aluksi sopinut. Sain kamalia vatsanväänteitä vähän sen syömisen jälkeen. Lopetin välillä mutta sitten aloitin uudestaan ja sekoitinkin macan rahkaan nesteen sijaan. Aloitin hyvin pienellä määrällä jota lisäsin sitten pikkuhiljaa. Vaikutukset: olo on energisempi ja ainakin rinnat ovat muuttuneet pysyvästi yhtä kuppikokoa isommiksi. Ne eivät pienentyneet imetyksen ja luonnollisen painonpudotuksen jälkeen. En osaa oikeasti sanoa onko maca osasyy asiaan.

3. Ruusujuuri
 Ruusujuurta käytän kuuriluontoisesti silloin kun on energiat vähissä. Nyt on ja se on todella toimiva hyvä lisä varsinkin näin kaamosaikana. Libidoa parantava ja miellyttävän makuinen jauheenakin. Voimakkaammat uutteet olivat mielestäni pahanmakuisia niin mieluummin nautiskelen ruusujuureni jauhemuodossa ja sekoitan sitä aamusmoothieen tai rahkan sekaan.

4. Ashawagandha
Macan tavoin se on adaptogeeni. Lähestyn keski-ikää ja epäilin että minulla on alkamassa esivaihdevuodet. (yöhikoilua ja erittäin epäsäännöllisiä kuukautiskiertoja). Otin apuun ashawagandhan. Toimii todella loistavasti. Nämä oireet hävisivät ainakin osittain. Ashawagandhan sekoitan myös mielellään aamusmoothien sekaan tai samaan rahkapurkkiin macan kanssa. Maku ei ole miellyttävä mielestäni mutta vaikutukset ovat niin hyvät että haluan tuotetta käyttää. Lisäksi tämähän on ikiaikainen maailman tunnetuimpiin kuuluva lemmenrohto joten miksipäs ei sitä söisi jos rakkauselämäkin saa nostetta!

Tässä tärkeimmät. Toki muitakin rohtoja ja yrttejä tulee käytettyä kuuriluontoisesti. Suurinpia syitä miksi niitä tulee nautittua ovat stressi ja sen lievittäminen ja mielialojen säätelyn apuna. Kyllä sillä on todellakin varsinkin naisen elämässä vaikutusta mitä suuhunsa laittaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos joku kommentoisi joskus jotain :)