keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Aarrekartta hömpötyksiä

Todellakin kannattaa miettiä mitä siihen aarrekarttaansa haluaa laittaa. Minun kokemuksella niillä asioilla on tapana toteutua. Vuonna 2009 Pääsiäisenä sinkkuna ollessani väsättiin ystäväni kanssa aarrekarttoja (leikattiin lehdistä otsikoita ja kuvia). Laitoin siihen "Kesämies iloksi" ja niin siinä kävi että tuli kesämies joka kylläkin jäi sitten pysyvästi asumaan kanssani. Toki voisi sen kesämiehen käsittää niinkin että kyseessä on persoona joka rakastaa kesää, kukkia, kasveja ja puutarhanhoitoa...

Samaan karttaan laitoin "Paljon luovia projekteja". Ja niitähän nyt on vuosien varrella tullut. On luovan alan yritys, on klovniprojektia ja taidenäyttelyitä, musiikkia ja soittamista ja harrastetoimintaa paikallisessa kuvataideyhdistyksessä jonka puheenjohtajana toimin. Kait sen uusperheryhmänohjaaja koulutuksen/kurssien vetämisetkin voi aika pitkälti luovien projektien sekaan heittää.

"Kesä paratiisissa leppoisasti lasten kanssa" on myös toteutunut. Onhan mökki melkoinen paratiisi ja siitä ei ollut minulla mitään käryä ennen kuin "kesämiehen tapasin". Siitä leppoisuudesta en tiedä kyllä kun tuore uusperhe lyöttäytyi mökille ja mukana oli 5 lasta ikähaitariltaan 1-8 vuotiaita !

Aarrekarttaan liimasin vielä kuvan ihastuttavasta vanhasta pitsihuvilasta - vähän ränsistyneestä mutta niiiin ihanasta ja romanttisesta. Ja kuinkas sitten kävikään...täällä unelmien pitsihuvilassa elellään. Kylläkin käytännön haasteet vanhassa talossa asumisesta ovat hiukan haalistaneet vaaleanpunaisia linssejäni.

Romanttiset salkoruusuni kesällä 2015
Välillä tuossa kun olimme uusperhelomalla kesällä 2013 teimme siellä yhteisen aarrekartan missä luki "Kotimme on lämmin lintukoto". Se nyt ei ole vielä toteutunut tässä 100-vuotiaassa talossamme jossa on kaksinkertaiset ikkunalasit ja vanhat ovet. Öljyä kyllä on jo tilattu lähes koko talven tarpeiksi että pitäisi lämpöä riittää. Päässä muhii kuitenkin tyhjiölasit, lisäeristysasiat ja ties mitkä lämpöpumput millä saisi talon lämmön pitävyyttä parannettua kuitenkaan hengittävyyden kärsimättä suuremmin.

Hullulta tuntuu että ulkopuoliset pitävät minua ja meitä aktiivisina ja aikaansaavina ihmisinä...miksi minusta tuntuu vaan aina että tässä sitä vaan möllötellään. Talvikin tulossa ja silloin on tapana hautautua mökin sisään villasukat jalassa peiton alle ja teekupposen ääreen lukemaan hyviä kirjoja ja katsomaan elokuvia. Oiskohan käänteentekevä talvi tulossa kenties aktiivisempi kuin muut talvet ?


1 kommentti:

  1. Kommentoin itse itseäni että pitäisköhän tehdä seuraavaksi semmoinen "Lottovoittaja olen minä" aarrekartta :D

    VastaaPoista

Kiva jos joku kommentoisi joskus jotain :)