sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Ihanneolotilavartalo - kauneus on päänsisäinen asia

Valehtelisin jos väittäisin että sielunelämän asiat ovat pelkästään asioita joita mietiskelen pääni puhki kaikki päivät. Itseasiassa yleensä en mieti mitään kovinkaan syvällistä. Olen tasapainoittelija joka on päässyt itsensä hyväksymisen vaiheeseen fyysisessä mielessä. Huom! kyseessä on vasta osa totuudesta. Se on ollut pitkä taival naisen elämässä.


Minun logiikalla jokaisella ihmisellä on tietty ihanneolotilavartalo eli sellainen missä itse viihtyy. Sellainen kroppa jonka ulkonäköä ei tarvitse sen kummemmin miettiä jos se toimii suhtkoht moitteettomasti ilman fyysisiä vaivoja. Kroppa mikä tuntuu hyvältä ja jota on mukava katsella peilistäkin. Itse. Sellainen vartalo joka miellyttää omaa silmää. Sen ei tarvitse muita miellyttää. Kroppa jossa saa näkyä eletty elämä... vai saako? Minun mielestä saa ja täytyykin. Eletty elämä, arvet, rypyt ja kaikki ovat hienoja ja mielenkiintoisia. Haluan itsekin elää sellaisessa ruumiissa. Mieluiten terveessä ja hyvinvoivassa miksi ei kauniissakin (ja se mikä on kaunista on jokaisen pään sisällä. Sitä ei voi kukaan muotitoimisto tai fitnesklubi päättää kenenkään puolesta).


Kuvaava kuva ja vielä selfie kaiken lisäksi !


Kroppa on muuttunut niin monta kertaa elämässäni. Muutos on ollut päällä jo 15 vuoden ajan. Siitä kun aloin odottamaan esikoistani ja päätyen tähän viimeisen tyttäremme odotukseen. En ole ollut nainen joka ei saa raskauskiloja vaan niitä on tullut joka raskausaikana 10-20 kg "imetysvarastoja". Raskauksien välissä olen välillä tietoisesti laihduttanut eri metodeilla esim. karppaamalla. Kuntoillut mielessä hoikempi ja kiinteämpi vartalo; olen käynyt kuntosalilla, harrastanut juoksemista, vatsatanssia, leidilätkää, kuntokaratea, callanneticsia, joogaa ja jopa sauvakävelyä!

Minut hyvin tuntevat ihmiset eivät todellakaan miellä minua urheilulliseksi tyypiksi joka haluaa rääkätä itseään hikeen saakka. Ehkä minua on vaikea kuvitella edes urheiluvaatteissa kun normaalisti pukeudun pääasiassa hameisiin ja mekkoihin. Totuus: nautin fyysisestä hikoilemisesta ja rääkistä. Kuntokarate on edellämainituista suosikkilajini ja muistelen haikeana vuotta 2008-2009 kun harrastin tätä lajia. Nyt vaan ei kertakaikkiaan halua sitoutua mihinkään kellonaikaan sidottuun harrastukseen. Elämä muutenkin on aikataulutettua suurperheessä niin vapaa-ajan täytyy olla mahdollisimman vähän sitä. Käyn mieluummin koiran kanssa lenkillä, kotijoogaan silloin kun kroppa niin vaatii tai treenaan ihmispunttien avulla. Joskus villiinnyn ja saatan laittaa itämaisen musiikin taustalle ja tanssin! Ihanaa! Totuus on kuitenkin että liikun tällä hetkellä aivan liian vähän. Siis kroppani voisi paremmin jos istumatyön vastapainoksi liikkuisin enemmän.

Ihmisten elämään vaikuttaa media - jos antaa sen vaikuttaa. Julkaistaan kuvia "täydellisistä mies- ja naisvartaloista" kauneusihanteet tuotetaan medianvoimalla ja heikoille ja nuorille aiheutetaan valtavia ulkonäköpaineita. (ei ole tervettä että normaalikokoiset 10 vuotiaat tytöt ovat laiharilla)

Tämän päivän uutisointia (top 10 luetuimpien listalla IL)

Fitness ajoi Janni Hussun loppuun...
Pin-up-tähti Sini Arielin sensuelli kuva...
Suomen Model of the world-kaunotar on yli 180 cm pitkä vesipeto
Sitten kaikkee tämmöstä jatkuvasti:
Tutkimus: miesten mielestä hoikat naiset kauneimpia! tai seuraavana päivänä
Totuus miehistä: kurvikkaat naiset vaikuttavat päihteiden tavoin.
(päättäkää jo!)
Huudetaan otsikoissa jos joku julkkis on lihonut 10 grammaa. Kamalaa!
Pyllyt muodissa - Näin saat täydellisen farkkupepun.
Ostetaan paniikissa jo housut johon on laitettu toppauksia.
En tuomitse ketään jos se tuntuu kivalta ja hyvältä niin antaa mennä vaan! (pitää varmaa itsekin kokeilla, hahha!)

Minua ei enää nämä hetkauta henkilökohtaisella tasolla ja pyrin kasvattamaan tyttäristänikin ulkonököpaineettomia nuoria naisia jotka voivat nauraa tällaisille älyttömyyksille! Joskus on paljonkin vaivannut ja olen itsekin sortunut vertailemaan itseäni noihin "täydellisiin"olentoihin joiden vartalot ovat virheettömiä. Tässä vaiheessa elämää en kertakaikkiaan voi käsittää miten suoraan ihmiset ovat minuakin arvostelleet ja ruotineet ääneen ja jopa porukassa miksi olen tällainen kuin olen. En itse kykenisi kenenkään vartaloa arvostelemaan negatiiviseen sävyyn. Minä näen monenlaisissa ihmisissä kauneutta ja sitten kun se fyysinen kauneus kohtaa henkisen niin se vasta kaunista onkin.

Yhteenvetona siis että kaunismieli kauniissa ruumiissa ja se kauneus on taas jokaisen päänsisäinen asia. Itsensähyväksyminen on vapauttavaa. Se vapauttaa paineista, kateudesta tai pakkomielteestä päästä johonkin tiettyyn muottiin. Hyväksyminen johtaa siihen että määrität itse oman ihanneolotilavartalon ja voit hyvillä mielin ja lempeästi tavoitella sitä. Ehkä jopa kilvoitella itsesi kanssa että pääset siihen mikä tuntuu sinusta hyvältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos joku kommentoisi joskus jotain :)