torstai 15. lokakuuta 2015

Mutinaa petollisista vuokraisännistä ja blääblääblää

Kyllä ottaa päähän. Vuosi sitten äitini ja isäni (-47 ja -49 syntyneet)  muuttivat ihanaan vanhaan 1930-luvun työläispuutaloon. Alusta asti on pitänyt vääntää vuokraisännän ja emännän kanssa kaikesta. Esim. keittiön piti olla valmis muuttopäivänä mutta siinä meni vielä 3 viikkoa ennen kuin valmista tuli. Nyt ei tule lämmintä vettä kun ukko on niin pihi että ei halua pitää kuin yösähköä joka ei sitten riitä koko päiväksi. Asuntoon piti tulla sauna mutta sitäkään ei ole näkynyt. Muut vuokralaiset muuttivat jo kesällä pois mutta äiti ja isä luottavaisesti jäivät siihen. Ihmiseen pitää luottaa. Ja äitini puutarhaihmisenä oli jo tehnyt aivan ihanan pikkuparatiisiin pihasta.

Mutta nyt on tilanne tosi paha...Talosta on otettu lämmöt pois jo keväällä. Isä palelee jatkuvasti. Aikomuksena oli että vuokraisäntä asennuttaa hybridilämmittimen tai kaukolämpöputken. Eletään jo lokakuuta ja kumpaakaan ei näy. Tulisijat on käytössä mutta puut pitäis sahata itse jostain laudanpätkistä. Joku pieni lämpöpuhallin ja sähköpatteri on siellä (100m2) ja tietysti itse pitää sähkölasku maksaa.

Aika pian on nyt muutto edessä (onneksi yksi ihana kämppä samalta alueelta on kiikarissa, vielä kun vuokrasopimuksen saisi tehtyä).

Tosi sääli koska tämä talo on huippupaikalla ja huippuihana. Vuokraisäntä ei ole. Saakelin Epätero.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos joku kommentoisi joskus jotain :)