sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Sisustusta ja perheilyä


Varsinainen sisustushaaste on meidän sininen huone, joka toimii olohuoneena, soitteluhuoneena eli piano, kitaroita ja vahvistimia löytyy huoneesta sekä maalaushuoneena eli taiteillaan tässä huoneessa. Huone on siis melko suuri! Kattokaa nyt minkälaiset Obelixin housutapetit. Olen yrittänyt saada pikkuisen vastavärikontrastia laittamalla oranssia mukaan sisustukseen. Tein vartavasten tauluja ja sohvatyynyjä jotka kävisivät huoneeseen. Sohvatyyny, jossa on naisen figuureja on tehty kirpparilöydöstä eli tyttöjen paidasta. Ajattelin soveltaa kyseistä tekniikkaa joskus toistekin. Eli leikkaa vaan paidasta hihat pois ja ompelee tyynyliinapussin. Taas kätevää ja helppoa. Tällä kertaa ompelukonetta kuitenkiin tarvittiin.

 
Kitara (roskislöytö!) antaa pikkuisen lämpöä sinisyyteen
(nojatuoli ekotorilta 20 €)

Sohavanurkkauksesta (taulu miehen maalaama)
Vas. keskeneräinen öljyvärimaalaus ja oik. Punainen hattu myöskin öljyvärimaalaus (myytävänä!)
Tyttöjen paidasta tehty tyynynpäällinen 
(yksi tupsu irronnut näköjään)

Mehän ollaan uusperhe, joten paikalla on porukkaa vaihtelevasti. Nyt tänä viikonloppuna on kaikki lapset ja aikuiset kotona. Tarkoittaa sitä, että ruokapöydässä on 2,5-vuotias pikkutyttönen, yksi reipas esikouluikäinen poika, kohta 9-vuotis synttäreitä viettävä musiikkiluokalla koulua käyvä tyttö, just 11-vuotta täyttävä laulava boheemipoika, 11-vuotias jääkiekkoilija ja 12-vuotias poika tutkiskeleva ja itseään etsivä varhaismurrosikäinen. Heidän lisäksi ruokapöydässä on tietysti perheen isi 39-vuotias taiteilija-muusikko-puutarhuri ja minä kaheliakka vielä hetken 35-vuotias äiti ja bonusäiti. Ruokapöydän vieressä (siinä nuorimman lähellä) makoilee 3 vuotias Serra de Airesin paimenkoira kyttäämässä jos joltakin tippuisi jotain herkkupaloja. Koira on myös hyvä lautasten esipesijä ja ja rikkaimuri :)

Tänä viikoloppuna vietettiin boheemipojan 11-vuotis synttäreitä. Perinteisiin kuuluu, että lapset viedään rahan kanssa kauppaan ja jokainen saa ostaa n. viidellä eurolla sankarille jotain tai jos haluavat niin voivat yhdistää rahat ja ostaa jotain yhteistä Huvittavin oli tällä kertaa, että olivat yrittäneet saada 2 euron tavara-automaatista jonkin kivan avaimen perän, mutta kone oli suoltanut rannekorun ja vaaleanpunaisen kiss-avaimenperän. Onneksi tämä meidän boheemipoika vaan nauroi lahjoille. Erityisen tyytyväinen hän oli The Boss mukiin ja turkoosinväriseen kakkulapioon jonka sai sisaruksiltaan :) Taidan tietää tyttötavaroiden loppusijoituspaikan; poika on rakastunut parhaaseen ystäväänsä ja meinaa tuoda tytön meille seuraavalla käynnillä kylään jos tyttö pääsee. Siis apua! Aikaisin ne aloittaa. Muut meidän lapsista ei ole kyllä osoittaneet mitään oireita tuohon suuntaan vielä.

Eskarilainen ja pienin pallero odottamassa synttäriherkkuja
Tuossa meidän eläin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos joku kommentoisi joskus jotain :)