sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Synnytyksen edistämiskeinoja

Heippa!

Kävin siellä synnytystapa-arvioinnissa ja totesivat, että kohdunsuu on jo monta senttiä auki ja lapsi olisi jo 3 kiloinen. Jee! Edellinen synnytys oli alle kolme tuntia, joten lääkäri kehoitti pysymään lähellä synnytyssairaalaa (no se on 75 km päässä joka tapauksessa). Kun tulimme kotiin alkoi hillitön toiminta:

1. Sairaalakassi tuli pakattua vihdoin ja viimein (hitsi kun filmi,kamera + videokamera saati sitten postimerkit, kirjepaperit ja kuoret on kyllä vieläkin hukassa...nämähän oli jossain sairaalakassi- ohjelistassa oikein!) Mummi toi ihanat sairaalasta kotiutumisvaatteet (kokoa 50 cm) ja oli löytänyt ihkauuden söpön nallenkarvahatunkin!

2. Hoitopöytä ja sen sisältö on vaippoja myöten valmiina odottamassa.

3. Pinnasänky on kasattu isännän toimesta ja petasin sen niin nätiksi kuin osasin (niitä uudin??? verhoja ei kyllä vielä ole)

4. Pesuhuone ja sauna on pesty ja kynttilöitä on ripoteltu sinne tänne,koska paljon ihanampi kylvettää vauvaa tunnelmavalossa ja putipuhtaassa altaassa.

Noniin...nyt olin siis silloin torstaina jo valmis lähtemään sairaalaan, mutta mitään ei tapahdu.

Synnytyksen edistämiskeino nro.1:

Isännän synnytystä edistävää noitataikajuoma:
 (ainekset kuivattuja)
orapihlajanmarjoja
katajanmarjoja
vadelmaa
ripaus piparjuurta
lipstikkaa
humalan käpyjä

Keitetään keitos ja makeutetaan hunajalla tai ruskealla ruokosokerilla. Juodaan runsaasti. 
Tämä on Isännän flunssajuomaa, mutta fiilis on sama :)

On muuten aineenvaihduntaa edistävä tee. Hikeä pukkaa ja vessassa pitää rampata kahta kauheammin. Turvotus mikä yleensä pahenee iltaa kohden väheneekin yllättäen. Suosittelen myös koska maku on aivan  ihastuttava! No mutta mitään ei tapahdu kuitenkaan...ainakaan heti.

Isännä...eiku Poseidonin patsas Hieropoliksen kaupungista. Uhh! mikä energia.
Synnytyksen edistämiskeino nro.2
Nyt siis turvaudutaan perinteisempiin kolmen ässän metodeihin. Kynttiläsaunassa isäntä panee parastaan vaimon tilan kohentamiseksi :) Supistelee kivasti, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi.Yöllä tuli kyllä pari oikein napakkaa supistusta,  mutta siinä kaikki.

Synnytyksen edistämiskeino nro.3
Fyysinen rasitus ja aktiviteetti
Tänään oli pakko jo alkaa haravoimaan vaahteranlehtiä pihalta, kun se aikaisemmin aiheutti supisteluja...nyt ei mitään. Illan kruunasi pyörälenkki kahden tyttären ja isännän kanssa. Täytyy myöntää, että liitoksiin alkoi sattumaan, mutta kovin vähäiseksi jäi supistelut tälläkin kertaa.

Join äsken jälleen Isännän noitataikajuomaakin ja toivon tosiaan, että jotain pian alkaa tapahtumaan.
Parhaani olen yrittänyt joten raportti synnytyksen edistämiskeinoista päättyy tähän. Jos keksitte jotain uutta ja mullistavaa niin kertokaa ihmeessä ;) !!


2 kommenttia:

  1. Minäkin keväällä sitä haravointia testasin, mutta jos vaan mahdollista niin tais hidastaa vaan koko toimitusta! :D Täällä täpinöissään kyllä odotellaan uutisia! :) Kyllä hän sieltä tulee sitten kun on valmis <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo muistan sun haravoimiset! Ihan turhaa puuhaa :D ei tässä muuten mitään kiirettä oiskaan, mutta jännittää miten iso siitä tulee kun se painoarvio on nyt jo 3 kg...hui...

      Poista

Kiva jos joku kommentoisi joskus jotain :)