keskiviikko 26. helmikuuta 2014

"Hiihtolomat" 2014


Piti viritellä tommonen viltti ikkunoiden eteen, kun ei nähny tietsikan näytöstä mitään...Pysyvämpiä ratkaisujakin voisi harkita...
Mulla on oma pikkunen tietokonenurkkaus luotu yläkerran parvekkeen eteen. Tosi romanttinen paikka sinänsä. Maisema avautuu metsäkaistaleelle ja omaan pihaan. Aurinko paistaa kirkkaasti ja lunta näkyy enää vain vähän. Vielä viime viikolla tehtiin lasten kanssa lumilinna. Toiseksi pienin tytär halusi käydä hiihtämässä. Isäntä kolusi ullakolla ja löysi semmoset kenkään kiinnitettävät sukset. Niillä lapsi sitten hiihteli ympäri pihaa. Minä nautin koiralenkeistä erityisesti; viikon ajan huristeltiin potkurilla rantoja pitkin. Meillä on semmonen suhteellisen iso Serra, jolla energiaa riittää. Jaksaa vetää potkurillisen ihmisiä ihan kevyesti. Luistelemassakin käytiin ainakin neljä kertaa. Jopa minä vedin vanhat lukioaikana hankitut hokkarit jalkaan ja viiletin jäällä kuin mikäkin harakka musta takki tuulessa lepattaen...

Tuolla ylhäällä siis mä teille vilkuttelen (kesällä)
Ihan mahtavaa kun oli hetken aikaa talvi. Minulle aivan riittävä. Tämmöisiä talvia voisi olla enemmänkin ; alkaa jouluna ja päättyy helmikuun loppupuolella. Eikä sitten mitään takatalvia kaivata tähän!! Meillä on tosiaan poikien hiihtoloma tällä viikolla eli pojat on täällä kotona nyt. Tässä yläkerran aulassa on nyt tällä hetkellä jääkiekkomaali ja täällä pidetään joka päivä sählyturnauksia. Onneksi trampoliini on sulanut niin lapset pääsee ulos pomppimaan. Koska täällä missä me asutaan on hiihtoloma eriaikaan kuin pojilla niin kaksi isompaa lasta on koulussa. Niillä on sitten ens viikolla hiihtoloma ja menevät silloin isänsä luokse. Meillä on siis tällä hetkellä kaikki 7 lasta kotosalla vaihtuvalla kokoonpanolla ja ensi viikolla vaan 2 pienintä.

Lapset ei siis pääse hiihtämään (tuskinpa haittaa hirveästi) ja tarkoitus on viettää leppoisia päiviä. Täksi päiväksi olen varannut Percy Jackson Hirviöiden meri elokuvan. (isommat on lukeneet niitä kirjoja). Viikonloppuna meille tulee myös 9-vuotiaan tyttären ystävä yökylään, että sitte olisi kotosalla 4 tyttöä ikähaarukka 4kk-9-v. ja 4 poikaa 6-13-v.

"Punainen hattu" öljy kankaalle. Tärkeintä on taltuttaa päänsisäinen kaaos, että voi nauttia tästä hetkestä.


Ja mitenkäkö aioin selvitä kaikesta...ihan rennosti - Isännän kans mennään perjantaina teatteriin ihan kahdestaan ja mummi tulee valvomaan katrasta. Lauantaina syödään pizzaa, saunotaan ja katotaan yhdessä hyviä ohjelmia. Nyt tällä kohta viiden vuoden uusperhekokemuksella kaikkein paras on kun itse hälinän keskellä pystyy rauhoittamaan mielensä. Kuuntelee jos jollain on asiaa. Organisoi lapset osallistumaan kotitöihin. Ei kasaa liikaa tekemistä silloin kun koko poppoo on paikalla. Tehdään lasten kanssa lasten ehdoilla jotain kivaa esim. tehtiin jälleen oma Putous (Urpous) sketsiohjelma. Keskittyy yhteen asiaan kerrallaan ja yrittää pitää hyvät välit Isäntään ja huolehtia varsinkin siitä, että Isännälle ei pääse nälkä yllättämään. Kiitos. Nyt kuullostaa siltä, että vauva tarvitsee äitiä alakerrassa. (nukkui kivasti ensin 10 tuntia ja vielä pari tuntia siihen päälle). Ihan paras vauva meillä!

Uusperheet käykääpä kattomassa näitä juttuja jos vielä ette ole ehtineet:

Perheaikaa uusperheet asiaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos joku kommentoisi joskus jotain :)