torstai 14. marraskuuta 2013

Lapsivuodeaika justjoo

Heippa!


 
Isäntä kävi töllistelemässä mitä minä puuhaan ja kysyi nähdessään otsikon "Mikä se semmoinen lapsivuodeaika on ??" Sehän on aika vanhanaikainen termi ja tarkoittaa että 6 viikkoa synnytyksen jälkeen olisi syytä toipua ja levätä raskaudesta ja synnytyksestä. Kuulostaa hyvältä.

Meille syntyi vauva 3 viikkoa sitten. Synnytys kesti ainoastaan 2h 28 min. (sisältää koko höskän avautumisesta jälkeisten syntyyn). Oli maailman hienoin kokemus. Laulettiin, otettiin ilokaasua ja sain aivan käsittämättömän naurukohtauksen. Ilokaasu toimi niinkuin pitikin. Isäntä hieroi selkää aina kun tuli tiukka supistus. Selvisin ilman tikkejä ja traumoja. Aivan loistavasti meni kaikki. Tyttö oli ihan reilun kokoinen (3700g ja 48 cm) ja ihan Jari Tervon näköinen (isännän mielestä) Jee mikä kaunotar!! Saatiin oleilla vielä kaiken lisäksi omassa perhehuoneessa sairaalassa.

Sitten vaan kotiin ihanaa lapsivuodeaikaa viettämään... Kuvitelmissa oli lokoisia aamuja 2,5-vuotiaan, isännän ja vauvan kanssa. Köllöteltäis yhdessä, syötäis ravitseva aamiainen kateltais hyviä leffoja, ulkoiltais porukalla. Ennenkaikkea toiveissa oli paljon lepoa ja rentoa oleilua. Koululaisetkin ovat niin isoja, että pärjäisivät vähemmällä hyysäämisellä hetken.

Totuus oli vähän toisenlainen.  Kotona nousi kuume ja jouduin neuvolan ja lääkärin kautta sairaalaan. Sain suonensisäisen antibiootin josta sain allergisen reaktion. Pää ja kaula paisui kaksinkertaiseksi. Kävin ensiavussa. Kävin polilla. Pääsin kotisairaanhoidon asiakkaaksi ja meillä kävi 3 krt/vrk sairaanhoitotädit hoitamassa minua. Tähän rumbaan kun vielä lisätään normaali arkiaskareet ja lasten harrastuksiin kuskaukset, vanhempainvartit, vauvan lastenneuvola, kahden hermot kireällä olevan vanhemman riitelyt jne. niin voitte arvata miten rentouttava kolmeviikkoinen on takana! Kiitos isännän ja minun vanhemmille kaikesta avusta. Ilman sitä olis ollut vaikea pärjätä.
Ihan pienet jalat

Nyt alkaa olla jo parempi aika ja onneksi kaikkein tärkein eli vauva on koko ajan voinut hyvin ja vaikuttaa hyvin rauhalliselta ja tyytyväiseltä tapaukselta. Niin ja tänäänkin nukuttiin yhteentoista. Askareissa ei ole ollut muutakuin oleilua 2,5-vuotiaan kanssa, vauvan hoitamista ja syöttämistä ja lasagnen tekoa perheelle :) No hyvä on...viimeistelin yhdenrästissä olevan tilausrummun maalauksen. Pitäähän sitä jotain hyödyllistäkin tehdä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos joku kommentoisi joskus jotain :)