sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Halloween, Kekri ja Pyhäinpäivä 31.10

31.10 on tietyllä tavalla merkittävä päivä itselleni henkilökohtaisesti koska se sattuu olemaan syntymäpäiväni. Vanhan ajan mukaan siihen on vuosi loppunut eli Kekriin ja tänään on Taivaannaulan kalenterin mukaan vuoden ensimmäinen päivä. Taivaannaula on yhdistys joka vaalii muinaisia Suomalaisia perinteitä, vuodenkiertoa ja juhlia. Hatunnoston arvoinen asia!

Meillä ei ole koskaan Halloweeniä vietetty perheen kesken eikä kyllä Kekriäkään. Pyhäinpäivänä kynttilöitä ollaan sytytetty ja minun synttäreitä on vietetty. Yleensä ihan kotona perheen kesken koska meidän uusperheessä rytmi menee niin että kun minun syntymäpäivän jälkeisenä viikonloppuna on isänpäivä niin automaattisesti pojat tulee lokakuun viimeisenä viikonloppuna ja myöskin marraskuun ekana viikonloppuna.

Minut oltaisiin joskus muinaisella keskiajalla leimattu noidaksi. Punapää joka keräilee yrttejä ja on kiinnostunut mystiikasta, unista, astrologiasta ja kaikesta poikkitaiteellisesta toiminnasta. Voisin kuvitellakin itseni paljain jaloin tanssahtelemassa druidina kivikehän ympärillä. Hengensisaret tavataan Kyöpelivuorella, hehhe.

Lapsuudessa ei ollut olemassakaan Halloweeniä mutta nyt sitä pusketaan meidän ajassa joka tuutista. Lapsilla on juhlat päiväkodissa ja koulussa discoillaan, aikuisten kökkäjäisistä puhumattakaan...

Pohtimo ja Pionella 23.10.2015 Halloween juhlissa

Viime viikonloppuna olimme mukana Halloween tapahtumassa esiintyvinä melankolisina ja slaavilaishenkisinä klovneina. Samovaarista teetä, vähän taikuutta, taidetta ja mystistä musiikkia kera kauhutarinoiden lukemisen jonka toteutti paikallisen kirjallisuusyhdistyksen väki. Samalla jätimme jäähyväiset ihanalle "adoptoidulle" työläistalolle joka oli kulttuuritapahtumien keskus 8 kuukauden ajan. Pikkukaupungissa se oli iso asia. Niinpä oli ihanaa kun tapahtumassa oli n. 300 kävijää ja lähes kaikki pukeutuneina upeisiin naamiaisasuihin. Pikkuisen halloweenvastainen kylmä sieluni sai kipinää. Miksipäs ei. Kaikki ilo ja valo on tervetullutta pimeään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos joku kommentoisi joskus jotain :)